Nytt i podden: Så hänger besöksnäringen ihop med den regionala utvecklingen

Snart publiceras den färdiga OECD-studien. Då får vi veta vad OECD tycker är bra och dåligt med Västra Skandinavien. Som tema för den del i studien som handlar om Västra Götaland och Halland har vi valt attraktivitet. Vi vet att det händer jättemycket i vår del av landet. Vi har Gothia Cup, Way out west, Kulturkalaset, Filmfestivalen, Hallifornien, Håkan Hellström på Ullevi och karnevalen i Hammarkullen. Vi har också en fantastisk natur och en spektakulär skärgård.

Att det finns mycket för besökaren att göra i Västsverige råder det ingen tvekan om. Men hur hänger det ihop med den regionala utvecklingen i stort? Spelar utbudet någon roll för om företag väljer att etablera sig här, och för om människorna som bor här trivs? Och skulle vi kunna utveckla vår besöks- och turistnäring tillsammans i Västra Skandinavien för att främja vår gemensamma utveckling?

Lyssna på vad Camilla Nyman, VD Göteborg & CO, har att säga om besöksnäringens vikt för attraktivitet.

Lyssna på alla avsnitt av Megapodden