Besök från Vancouver, Barcelona och Wien i april

Som en del av OECD:s andra studiebesök i slutet av april kommer tre så kallade peer-reviewers att delta:

  • Johannes Gielge, Head of Urban Development and Planning unit, City of Vienna
  • Xavier Tiana Casablanca, Head of International Relations, Metropolitan Area of Barcelona
  • Gil Kelley, Chief Planner, City of Vancouver

De tre städerna är speciellt utvalda av flera anledningar. Samtliga städer ligger högt upp på Mercers attraktivitetsranking och är gränsregioner varför de är av stort intresse att ta del av för vår megaregion. Dessutom är Barcelona intressant mot bakgrund av satsningen på höghastighetsjärnväg till Madrid, Vancouver på grund av sitt framgångsrika integrationsarbete samt samverkan med Seattle (USA), och Wien har också byggt ut sin infrastruktur och samarbetar med Bratislava (Slovakien) i det regionala utvecklingsarbetet.

Vi är väldigt glada att de besöker vår megaregion och arbetar nu med att sätta ihop ett intressant program som också visar upp området på ett bra sätt. Dessutom ser vi fram emot att ta del av deras erfarenheter och synpunkter på hur vi kan förbättra våra insatser.

En reaktion till “Besök från Vancouver, Barcelona och Wien i april

Kommentarsfältet är stängt.