OECD besöker Västsverige

I fredags gjorde OECD sin sista av fyra intensiva dagar i Västsverige. Med rapporten Towards a megaregion of Western Scandinavia, Facts and key policy challenges som grund har OECD:s utredare träffat representanter från hela samhället och fått en diger kunskap om styrkor och svagheter i Västsverige. Bland annat har de träffat ledande politiker från Halland och Västra Götaland, representanter från lärosäten, science parks och företag, experter inom gränssamverkan, infrastruktur, miljö, organisationer i civilsamhället och verksamma inom kulturlivet.

Det är med stolthet vi som följt OECD:s delegation konstaterar att Västsverige ligger i framkant t.o.m i ett globalt perspektiv på så många områden. Bl a inom sektorer som inte känns självklara så som kulturen. Men det är också tydligt att uteblivna satsningar på Västsverige hindrar Västra Skandinavien att fungera som en region. OECD:s utredare häpnade när de förstod hur det är ställt med järnvägsförbindelsen mellan Oslo och Göteborg.

Ta gärna del av inslag på SVT om OECD:s besök i Halmtad: http://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/oecd-kommer-till-halmstad

En reaktion till “OECD besöker Västsverige

Kommentarsfältet är stängt.